PROTEIN SUPREME | komplex fehérje ital Steviával, Inulinnal és LactoSpore® probiotikummal
A magas fehérjetartalmú ital szteviával, inulinnal és probiotikummal (LactoSpore®) támogatja a fogyást, a regenerációt és az egészséges emésztést. Alacsony cukortartalom, mesterséges adalékok nélkül. B6-vitamint tartalmaz. Finom erdei gyümölcs íz.
PROTEIN SUPREME + STEVIA & INULIN + LACTOSPORE®
Protein ital édesítőszerrel, erdei gyümölcsökkel, 20 adag, 600 g.
Az ital természetes oldható rostot, cikóriából nyert inulint és B6-vitamint tartalmaz, jótékony hatását pedig a Bacillus coagulans törzset tartalmazó LactoSpore® probiotikus kultúra kiegészítése támogatja.
Nem csak azoknak ajánlott, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki minőségi fehérjeforrást keres, amely számos további előnnyel jár.
A ital előnyei:
-
magas fehérjetartalom egy adagban, alacsony zsírtartalom és szénhidráttartalom
• lehetővé teszi a fehérjék minőségi pótlását bárhol és bármikor a nap folyamán
• segít csökkenteni az éhségérzetet, támogatja a súlycsökkentést és az izomtömeg megőrzését a fogyás során
• ideális a fizikai aktivitás utáni regenerációhoz
• a cikória rostokból nyert inulin és a LactoSpore® probiotikum elősegítik az egészséges bélflórát, a jótékony bélbaktériumok szaporodását, segítenek az emésztésben
• a B6-vitamin elengedhetetlen a fehérjék megfelelő anyagcseréjéhez
• nem tartalmaz cukrot, csak stéviával édesítve, amely nem gyakorol negatív hatást a mikrobiomra és nem emeli a vércukorszintet
• tartósítószerek, színezékek, mesterséges édesítőszerek és egyéb felesleges adalékanyagok nélkül
• nagyon jól oldódik
• sütéshez, desszertek, pürék stb. elkészítéséhez is alkalmas.
Összetevők és azok előnyei:
WPC 80 tejsavófehérje-koncentrátum (whey protein concentrate 80)
- 80% minőségi fehérjét és egyéb, a szervezet számára hasznos anyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz
- a szervezetnek minden szükséges esszenciális aminosavat a legoptimálisabb arányban biztosít
- kiválóan felhasználható és emészthető
- kíméletes CFM (Cross Flow Microfiltration) módszerrel készül, így megőrzi természetes tulajdonságait
LactoSpore®
Probiotikum, amely Bacillus coagulans törzset tartalmaz, amely elősegíti az egészséges bélflórát és erősíti az immunrendszert. Segít az emésztésben és javítja az általános bélflórát. (2)
B6-vitamin
Ez a vitamin több mint 150 biokémiai reakcióban vesz részt, és az idegrendszerre és az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatása mellett hozzájárul a normális energia-anyagcseréhez, valamint kulcsfontosságú a fehérje- és glikogén-anyagcsere megfelelő működéséhez. Segít a vörösvérsejtek képződésében, és hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. (3)
1 mérőkanál összetétele:
- WPC 80 tejsavófehérje (tejtermék): 23,38 g
- Inulin: 5,14 g
- Természetes aroma – erdei gyümölcsök, cékla (őrölt gyökér)
- LactoSpore® probiotikus komplex Bacillus coagulans tartalommal: 133 mg
- Édesítőszer: steviol-glikozidok
- B6-vitamin (piridoxal-5'-foszfát): 0,84 mg (60 % RHP*)
Egy adag ital 18,2 g fehérjét tartalmaz, ami egy felnőtt személy referencia-beviteli értékének 36,4 %-át teszi ki. Ezenkívül 1,995 milliárd életképes Bacillus coagulans baktériumot tartalmaz.
Mik azok a fehérjék?
A fehérjék, vagyis a proteinek a szénhidrátokkal és zsírokkal együtt mindennapi étrendünk részét képezik. Elsődleges funkciójuk nem a táplálkozás, hanem szó szerint testünket alkotják és számos létfontosságú funkciót látnak el. A fehérjék minden sejtben megtalálhatók, a vérben „úsznak” és a szerveket is alkotják. A fehérjék az izmok, az inak, a csontok, a bőr és a haj fő alkotóelemei. Funkcióik sokfélék – biztosítják a mozgást, szállítják a szervezetben a legkülönbözőbb anyagokat (oxigént, hormonokat, vitaminokat, vasat...), az enzimek és az immunrendszer részét képezik, és energiaforrásként is szolgálhatnak. Megfelelő bevitelüket nem szabad alábecsülni. A fehérjehiány számos egészségügyi komplikációhoz vezethet, a fáradtságtól a súlyosabb betegségek kialakulásáig. Meg kell jegyezni, hogy a szervezet nem képes fehérjét tárolni, ahogyan azt a szénhidrátokkal vagy zsírokkal teszi. Ezért is nagyon fontos a fehérjék rendszeres fogyasztása. (6)
Próbáld ki a fehérjéinket, és tapasztald meg saját bőrödön az összes előnyüket!
REFERENCIÁK ÉS KLINIKAI TANULMÁNYOKRA VALÓ HIVATKOZÁSOK:
1. Yu-Qing Qin, Liu-Yan Wang Xin-Yu Yang, Yi-Jie Xu, Gang Fan, Yan-Ge Fan, Jing-Nan Ren, Qi An, Xiao Li.
Inulin: properties and health benefits.
Food Funct. 2023;14(7):2948-2968.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36876591/
2. Jiang Cao a b 1, Zhiming Yu c 1, Wenyin Liu a b, Jianxin Zhao a b, Hao Zhang a b d e f, Qixiao Zhai a b g, Wei Chen.
Probiotic characteristics of Bacillus coagulans and associated implications for human health and diseases.
Journal of Functional Food. Volume 64, January 2020, 103643.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464619305675
3. Kamilla Stach, Wojciech Stach, Katarzyna Augoff.
Vitamin B6 in Health and Disease.
Nutrients 2021 Sep 17;13(9):3229.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8467949/
4. Jamil Ahmad, Imran Khan, Renald Blundell, Joseph Azzopardi, Mohamad Fawzi Mahomoodally.
Stevia rebaudiana Bertoni.: an updated review of its health benefits, industrial applications and safety.
Trends in Food Science & Technology. Volume 100, June 2020, Pages 177-189.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0924224420304593?via%3Dihub
5. Akibul Islam Chowdhury, Mohammad Rahanur Alam, M Maruf Raihan, Tanjina Rahman, Saiful Islam, Oumma Halima.
Effect of stevia leaves (Stevia rebaudiana Bertoni) on diabetes: A systematic review and meta‐analysis of preclinical studies.
Food Sci Nutr. 2022 Apr 24;10(9):2868–2878.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9469865/
6. Ledvina M. et al., Biochemie pro studující medicíny, 2009.




