BIOPAN® | tapadásmentes perforált pizza- és sültkrumpli lemez | Ø 34,5 cm
BIOPAN® GOLD perforált pizza és hasábkrumpli tepsi Ø 34,5 cm. Tapadásmentes felület az egyszerű leváláshoz, perforáció a ropogós alsó részhez. Tökéletes pizza, hasábkrumpli, péksütemény és élelmiszerek szárításához.
Tökéletesen ropogós pizza és hasábkrumpli
Praktikus tepsi BIOPAN® GOLD prémium tapadásmentes arany-barnás felületével fagyasztott pizza, hasábkrumpli és egyéb fagyasztott finomságok sütésére. A perforált aljzat biztosítja a forró levegő optimális áramlását, így az alsó rész mindig szépen ropogós, a teteje pedig omlós lesz.
A BIOPAN® GOLD előnyei:
- Tökéletes tapadásmentesség – nincsenek leégett szélek, vagy odaégett sajt
- Egyenletes sütés a sűrű perforáció miatt
- Univerzális használat – pizza, hasábkrumpli, bagett, gyümölcs és zöldség szárítása
- PFAS/PTFE mentes – biztonságos Önnek és a természetnek
- Könnyű karbantartás – vegyszerek nélkül, elég egy nedves rongy
Sütési tippek:
- Fagyasztott pizza – süss zsiradék nélkül, a perforáció szépen megsüti alulról.
- Fagyasztott hasábkrumpli – olaj hozzáadása nem szükséges, ha már előfőzött.
- Nyers burgonya – enyhén fújd le olajjal spray-ben, hogy ne ragadjanak össze, de ne feledd, hogy a tepsi lyukakkal rendelkezik.
- Bagettek és péksütemények – tökéletes a visszamelegítéshez, felmelegítéshez és a ropogós felület fenntartásához.
- Gyümölcs és zöldség szárítása – a perforáció nagyszerű légáramlást biztosít.
- Friss tésztával és szósszal – használj sütőpapírt, hogy a szósz vagy a folyékony tészta ne kerüljön a lyukakba.
GYIK – Gyakran ismételt kérdések:
1. Mosogathatom a tepsit a mosogatógépben?
Nem, javasoljuk a kézi tisztítást. Elég, ha lehűlés után egy nedves ronggyal áttörölöd.
2. Mire jó a perforáció?
Biztosítja a forró levegő gyors áthaladását az alján, ami egyenletesen megsütött alsó részt eredményez az ételnek.
3. Süthetek más ételeket is, nem csak pizzát és hasábkrumplit?
Igen, ideális fagyasztott péksüteményekhez, gyümölcs és zöldség szárításához, valamint bagettek sütéséhez.
4. Mi van, ha folyékony a tészta?
Helyezd a tepsire a sütőpapírt, hogy a töltelék ne tömítse el a nyílásokat.
Műszaki paraméterek:
- Méretek: átmérő 34,5 cm, magasság 2,2 cm
- Hossz fogantyúval: 37 cm, fogantyú szélesség 12 cm
- Anyag: tapadásmentes BIOPAN® GOLD felülettel
- Alkalmas elektromos, gázzal és forró levegővel működő sütőbe
A formák alkalmasak elektromos, gázzal és forró levegővel működő sütőbe.
Használat és ápolás:
Ha előfőzött hasábkrumplit sütsz, akkor már van zsiradék benne. Ha burgonyából sütsz hasábkrumplit, javasoljuk, hogy permetezd le olajjal, hogy a hasábkrumplik ne ragadjanak össze.
A fagyasztott előfőzött PIZZÁDAT zsiradék nélkül készítheted el. A lyukak alul szépen "megsütik"
A pizza alját a tészta gördítése miatt szintén "lisztes" lesz, így nem ragad.
FIGYELJ, ha nyers burgonyából készítesz hasábot, akkor az olajjal óvatosan kell bánni. Van alul lyuk! (A forró levegő áramlása miatt a forma alján!)
FIGYELJ, ha friss tésztából készítesz pizzát, akkor tegyél a tepsire sütőpapírt. A folyékony tészták és szószok eldugíthatják a tepsi szellőzőlyukait. Ez a tepsi fagyasztott ételek (pizza, hasábkrumpli stb.) sütésére lett kifejlesztve, ezért friss tészták és folyékony töltelékek esetén sütőpapír használata kötelező.
