BARISTA | masszív rozsdamentes acél kávétampe Ø 5,8 cm | kávépáka tömörítő
Professzionális tamper masszív rozsdamentes acélból (Ø 58 mm / 404 g) a darált kávé egyenletes tömörítésére a karba. Ergonomikus és nehéz – a baristák tökéletes eszpresszójához ideális eszköz.
Ha komolyan gondolod az eszpresszó készítését, a BARISTA tamper elengedhetetlen! Masszív rozsdamentes tömörítő 58 mm átmérővel biztosítja az egyenletes és pontos kávétömörítést a karban, ami a tökéletes eszpresszó kulcsa. A 404 g súly és az ergonomikus forma segít a körülbelül 20 kg ideális nyomás kifejlesztésében – pontosan úgy, ahogyan a profi baristák javasolják.
Fő előnyök:
– Professzionális tamper Ø 5,8 cm – megfelelő a legtöbb karos kávéfőzőhöz (58 mm szűrő)
– Masszív rozsdamentes acél (404 g) – optimális nyomás erőfeszítés nélkül
– Ergonomikus forma a kényelmes és biztos fogáshoz
– Biztosítja az egyenletes kávétömörítést = a tökéletes eszpresszó alapja
– A fényes és dörzsölt acél kombinációja – elegáns dizájn
Műszaki adatok:
– Átmérő: 5,8 cm
– Magasság: 9 cm
– Súly: 404 g
– Anyag: rozsdamentes acél (fényes + dörzsölt)
Karbantartás és ajánlott ápolás:
Használat után egyszerűen töröld át egy száraz ruhával. Nagyobb szennyeződés esetén kézzel mosd meg meleg vízben és szárítsd meg – a rozsdamentes acél megőrzi szép fényét napi használat mellett is.
GYIK – leggyakoribb kérdések:
Hogyan tudom, hogy alkalmas a kávéfőzőmhez?
→ Mérd meg a szűrőd átmérőjét – ha 58 mm (standard profi kar), ez a tamper pontosan illeszkedik.
Miért fontos a tamper súlya?
→ A nehéz tamper segít könnyebben elérni a megfelelő nyomást (kb. 20 kg) és a tömörítés pontosabb és egyenletesebb lesz.
Barista tipp:
Nem vagy biztos a nyomásban? Helyezz el egy konyhai mérleget az asztalon, állítsd a tampert a lapra és nyomd meg – így megtudod, hogyan néz ki az „ideális” barista 20 kg.
→ Tömd meg mint egy profi, és készíts eszpresszót tökéletes kremával minden nap!
A baristák fontos eszköze a tamper / kávétömörítő .
A kávét kb. 20 kg erővel kell tömöríteni.
Tippens: Ha nem tudod, hogyan néz ki egy ilyen erő, tedd a konyhai asztalra a házi mérleget, és a tamperrel a kezedben nyomd le. Így megtudod, hogyan néz ki az 20 kg erő 😉 Ha a kávét kisebb erővel tömöríted, az eszpresszó túl gyorsan fog kifolyni / ha túltömöríted, az eszpresszó túl lassan fog kifolyni. Fém tamperek ajánlottak (nehézek). Vásárláskor az is fontos, hogy tudd, mekkora az átmérője a kávéfőződ karjának.